Liefst 466 single agrariërs wilden meedoen.

Kop thee erbij, Twitter openzetten en go: vanavond is de eerste aflevering van het twaalfde seizoen van Boer Zoekt Vrouw te zien. Hierin stellen traditiegetrouw de tien vrijgezelle boeren zich voor. Er kon een interessante selectie worden gemaakt, liefst 466 boeren melden zich aan.

Aangepaste coronaversie 

In april, in een speciale uitzending over alle Boer zoekt vrouw-baby's, beloofde presentatrice Yvon Jaspers al dat er in het najaar opnames van een nieuwe reeks plaats zouden vinden.

De omroep liet eerder al weten niet van plan te zijn een aangepaste coronaversie van de hitserie te maken. 'Op 1,5 meter afstand is verliefd worden lastig en dat is nu net precies wat we met Boer zoekt vrouw hopen te bereiken', aldus een woordvoerder.

Article continues after the ad

Zoals ieder jaar is de presentatie van het programma ook nu weer in handen van Yvon Jaspers. Ze liet eerder dit jaar na de uitzending van de special al weten extra gemotiveerd te zijn om een nieuw seizoen van het gezellige programma te maken.

"Als het afgelopen uur iets heeft aangetoond, dan is het wel dat Boer zoekt Vrouw voor echte liefde zorgt. En daar willen wij nog wel een tijdje mee doorgaan," aldus Yvon.

Boer Zoekt Vrouw-gezinnen

Dat het programma niet alleen voor vermaak voor de kijker zorgt, maar ook voor relatiegeluk bewijst het hoge aantal liefdes dat het programma opleverde.

Van alle boeren en boerinnen die mee hebben gedaan,  hebben er 85 een vaste relatie. Bij 42 van deze boeren zijn maar liefst 90 kinderen geboren. En daar komen er dit seizoen vast nog wel een paar bij.

Boer Zoekt Vrouw, vanavond (29 augustus 2021) te zien op NPO 1, om 20:30 uur.

Foto's (c) Linelle Deunk / KRO/NCRV

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in