Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van art nouveau tot art deco in Stromingen & Gestalten

Een tentoonstelling voor de liefhebbers van zwier en natuur. Hoe dreamy wil je het hebben als liefhebber van art nouveau en art deco? Het Lalique Museum presenteert een nieuwe tentoonstelling waarin je aan de hand van werk van kunstenaars zoals Lucien Gaillard, Léopold Gautrait, Christofle, Hugo ...

Van art nouveau tot art deco in Stromingen & Gestalten

Een tentoonstelling voor de liefhebbers van zwier en natuur.

Hoe dreamy wil je het hebben als liefhebber van art nouveau en art deco? Het Lalique Museum presenteert een nieuwe tentoonstelling waarin je aan de hand van werk van kunstenaars zoals Lucien Gaillard, Léopold Gautrait, Christofle, Hugo Leven, Archibald Knox, Paul Follot en natuurlijk René Lalique, wordt meegenomen in het ontstaan van deze kunststromingen.

Beide stromingen zijn van grote invloed geweest op de decoratieve en toegepaste kunst, de grafische, (interieur)architectonische en industriële vormgeving als ook op de beeldende kunst en de mode.

In de tentoonstelling zijn naast talloze zeldzame zilveren objecten, verscheidene juwelen uit privécollecties te zien die decennia lang niet aan het publiek zijn getoond. 

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van onder andere het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. 

Stromingen & Gestalten is te zien tot en met 28 mei 2023 in het Lalique Museum in Doesburg.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in