'Zinsbegoochelende muziek aan het IJ.'

Het Muziekgebouw heeft samen met gastcurator Theun Mosk voor het Minimal Musical Festival een unieke, coronaproof festivaleditie ontwikkeld, waarin publiek in kleine groepen langs muziek, installaties en backstage-ruimtes wordt geleid.

Article continues after the ad

Begin juli vormen Muziekgebouw en Bimhuis drie dagen lang het epicentrum van hallucinante drones, meditatieve luistersessies, transcendente muziek. Naast ‘klassieke minimal’ is er volop aandacht voor minimal als grensoverschrijdende ervaring. Als in: drie uur lang in het donker met alleen de zaklamp van de gids door de krochten van het gebouw lopen, langs verschillende optredens.

Klanktrip

Asko Schönberg geeft het startschot met James Tenneys klanktrip In a large open space én een wereldpremière van componist Peter Adriaansz. Er is onvervalste soefi-extase van de gevierde qawwali-zanger Faiz Ali Faiz en zijn ensemble. De pianozussen Katia en Marielle Labèque spelen nieuw werk van onder meer Thom Yorke (Radiohead) en Bryce Dessner (The National), die je tijdens het festival op het podium ziet. Scenograaf Theun Mosk lanceert RUIMTETIJD, een totaalinstallatie die het hele gebouw in trilling brengt.

Ruimtetijd

‘Er is ruimte. Altijd. Overal. In beweging.’ Scenograaf Theun Mosk ontwerpt voor het Minimal Music Festival een concept dat het hele Muziekgebouw in trilling brengt. Ruimtetijd voert het publiek mee op een verruimende verkenning van de transformatieve werking van tijd. In samenwerking met kunstenaars, muzikanten en performers realiseert Mosk met minimale middelen een betoverend universum, een ontregelende totaalervaring.

Het aantal tickets is beperkt, dus als je het wilt meemaken, meteen reserveren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in