Van beren via leeuwen naar herten.

Na het succes van The Jungle Book en The Lion King krijgt nu de Disneyklassieker uit 1942 een digitale make-over: Bambi wordt een 'live-action' film. Het team zal gebruik maken van dezelfde bijna-niet-van-echt-te-onderscheiden technieken in combinatie met echte beelden om het verhaal tot leven te brengen. Bambi gaat over een hertje dat vrienden wordt met een konijn en een stinkdier voor hij het verlies van zijn doodgeschoten moeder moet verwerken (en wie heeft hier als kind of later geen traantje bij weggepinkt?)

Het live-action genre is lucratief voor Disney, sinds de remake in Alice in Wonderland in 2010 brachten films met deze techniek al 8,2 miljard dollar in het laatste, zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. Bambi zal volgend jaar uitkomen, net als de 101 Dalmatiërs prequel met Emma Stone. Voor dit jaar staat de live-actionversie van Mulan op het programma. Verder in de maak: live-action Little Mermaid, Pinocchio, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Peter & Wendy, gebaseerd op Peter Pan (1953) en een Klokkenluider van de Notre Dame-remake.

Foto (c) Disney

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in