Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tips voor een opgeruimd huis van Netflix-goeroes The Home Edit

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, opgeruimde Netflix-serie. Wie houdt van een opgeruimd totaalplaatje kent wellicht het Instagram-account @thehomeedit wel: twee Amerikaanse dames die van elke chaos (van kledingkast tot kantoor en voorraadkast) een prachtig samenhangend geheel maken waar álles een ...

Tips voor een opgeruimd huis van Netflix-goeroes The Home Edit

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, opgeruimde Netflix-serie.

Wie houdt van een opgeruimd totaalplaatje kent wellicht het Instagram-account @thehomeedit wel: twee Amerikaanse dames die van elke chaos (van kledingkast tot kantoor en voorraadkast) een prachtig samenhangend geheel maken waar álles een plekje heeft.

Dat is vreselijk fijn om naar te kijken (getuige hun bijna drie miljoen volgers), en heeft ze heel wat beroemde fans opgeleverd. Reese Witherspoon bijvoorbeeld, die opperde dat de dames wel een eigen serie konden uitbrengen. Inmiddels is het zover en is The Home Edit te vinden op Netflix. Waar elke aflevering een kamer in het huis van een bekende kop (aflevering 1: Reese zelf!) en een gewone Amerikaan wordt opgeruimd.

Een voorproefje...

Wil je óók zo'n huis (of minder ambitieus: hoekje) dan weten de dames wel raad. Hier alvast hun top vijf tips om zelf mee aan de slag te gaan voor het ultieme rust-in-het-hoofd-huis.

1. Begin klein

Héél klein. Ben je van nature niet georganiseerd dan is de kans groot dat je veel te ambitieus van start wilt, waarna je overweldigd raakt door wat er allemaal moet gebeuren en direct de handdoek in de ring wilt gooien. Werk één plek per keer af. En begin vooral eerst met één enkele la in plaats van een hele kast. Veel kleine projecten werken veel meer motiverend dan veel grote projecten.