'Ieder mens heeft gebrekkig lief.'

Na Broadway en West End is de theaterbewerking van het alom geprezen boek Ik heet Lucy Barton van Elizabeth Strout vanaf september te zien in de Nederlandse theaters met Johanna ter Steege (o.a. De Beentjes van Sint Hildegard, Hanna van Hendrik) in de rol van Lucy Barton. De regie is in handen van Antoine Uitdehaag (o.a. Sophie, Geen Paniek). De première van Ik heet Lucy Barton is op 10 oktober in Laren.

Article continues after the ad

In Ik heet Lucy Barton zien we een vrouw in een ziekenhuisbed en ineens zit aan het voeteneind haar moeder, die ze jaren niet gezien heeft. In een uiterst subtiele tekst, geestig en emotioneel, glashelder en mysterieus, van een onpeilbare droefheid en tegelijkertijd van een grote lichtheid, vertelt Lucy Barton haar verhaal en het verhaal van haar moeder.

Het boek is een wereldwijde bestseller en werd vertaald naar het theater waar het in 2018 in première ging op West End en begin 2020 op Broadway met in de hoofdrol Laura Linney ↑ (o.a. Ozark, Love Actually). In Nederland wordt de rol van Lucy Barton zoals gezegd gespeeld door Johanna ter Steege.

“Wat mij aanspreekt is o.a. het gegeven dat ieder mens gebrekkig lief heeft. Er zijn dingen in ons leven die bepalen welke weg we gaan, zelden kunnen we die helder zien.” aldus Johanna. Antoine Uitdehaag - eerder verantwoordelijk voor talloze regies in binnen- en buitenland - kijkt er naar uit om Ik heet Lucy Barton te regisseren: “Deze voorstelling is een verhaal over het gezin als plek waar alles begint. Ik vind het spannend om dit intieme en intense familieverhaal door één persoon te zien vertellen en om dat als regisseur te begeleiden.”

Ik heet Lucy Barton is van 30 september tot en met 27 november 2020 te zien in de Nederlandse theaters.

Foto © Bram Willems

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in