Waterlooplein (c) Joods Amsterdam
Waterlooplein (c) Joods Amsterdam

Nationale Opera brengt uniek oorlogsverhaal.  

In het kader van Theater Na de Dam presenteert De Nationale Opera Boekman, een online muziektheatervoorstelling over de Joodse wethouder Emanuel Boekman.

De online voorstelling toont Emanuel Boekman tegen de achtergrond van het vooroorlogse Amsterdam, de politiek, de kunstwereld en het Joodse leven dat tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd werd.

Article continues after the ad

(c) Historiek

Het is een muzikaal verhaal over kunst, politiek en idealen, waarin een verloren Amsterdam weer even tot leven komt. De voorstelling die werd gemaakt door acteur Harpert Michielsen en muzikant Bart Sietsema, in regie van Michiel de Regt wordt vandaag (dinsdag 4 mei om 21.00) aangeboden via Nationale Opera & Ballet en zal de gehele maand mei gratis te zien zijn.

Over de voorstelling

Aan het Waterlooplein, in het hart van wat ooit de Joodse buurt was, duiken acteur Harpert Michielsen en muzikant Bart Sietsema in het leven en werk van de markante wethouder die het denken over kunst in Nederland voorgoed veranderde.

(c) Boekmanstichting

In woorden, klanken en beelden nemen ze je mee in de laatste dagen van de man die het schopte van ongeschoolde arbeider tot wethouder met een doctorstitel, de man die zonder persoonlijke artistieke aspiraties een hartstochtelijke pleitbezorger werd voor de kunst in zijn stad, de man die met zijn vrouw Jansje uit het leven stapte om vervolging door de Nazi’s te ontlopen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in