Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Te leuk: Sylvia Witteman vertaalt klassieker van Sue Townsend

Het puberleed is enorm in 'Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 ¾ jaar'.   Een hele generatie heeft erbij gesnikt en hevig bij geknikt (en met het hoofd geschud): de klassieker 'Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 ¾ jaar' van Sue Townsend. Begin juni 2020 verschijnt dit boek in een geheel ni...

Te leuk: Sylvia Witteman vertaalt klassieker van Sue Townsend

Het puberleed is enorm in 'Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 ¾ jaar'.  

Een hele generatie heeft erbij gesnikt en hevig bij geknikt (en met het hoofd geschud): de klassieker 'Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 ¾ jaar' van Sue Townsend. Begin juni 2020 verschijnt dit boek in een geheel nieuwe, eigentijdse vertaling van Sylvia Witteman. 

Het is voor het eerst dat schrijfster/journaliste Witteman een boekvertaling voor haar rekening neemt. "Of ik een frisse, nieuwe vertaling van Adrian Mole wou schrijven, vroeg de uitgever," zei ze er vorig jaar over. "Ik ben benieuwd of ik dat durf." Ja dus, en gezien haar gevoel voor taal en humor is Sue's klassieker bij haar in goede handen.

In de jaren 80 was het boek van de Engelse schrijfster Sue Townsend een ware internationale bestseller. Het is het dagboek van de volledig door zichzelf geabsorbeerde puber Adrian Mole, die worstelt met alles in zijn leven: school, verliefdheid, intellectueel willen zijn en ouders die zelf ook worstelen met hun leven en bovendien te veel drinken. Adrian vertelt op droogkomische wijze hoe hij overleeft te midden van al dit leed.

Foto's (c) Brunopress, Goodreads

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in