De Hustle, de plateauzolen, de wijde broekspijpen – het feest van de herkenning!

Na de revival van de jaren tachtig staan nu de jaren zeventig weer volop in de belangstelling van filmmakers. We tippen vijf swinging seventies producties!

Minx

Los Angeles, jaren 70. Geëmancipeerde Joyce Prigger (Ophelia Lovibond, ‘Rocketman’) wil een erotisch blad voor vrouwen opstarten, maar iedereen verklaart haar voor gek.

Toch komt Minx er, ondanks taboes, financiële problemen en vooroordelen. Geestige, sprankelende productie, te zien op Streamz.

Article continues after the ad

The Deuce

Van de makers van The Wire, een rauwe maatschappelijk betrokken dramaserie waarin de prostitutie- en pornoscene veranderd van een scharrige wereld vol misdaad tot een mind of meer salonfähige sector.

In het New York van 1971 kruisen de paden van tweelingbroers en maffiahandlangers Vincent en Frankie Martino (beiden vertolkt door James Franco) dat van prostituee Candy (Maggie Gyllenhaal), wier ambitie en intelligentie leiden tot een meer prominente rol binnen de industrie. Te zien op Streamz.

The Get Down

‘Moulin Rouge!’-regisseur Baz Luhrmann neemt je in deze elfdelige muzikale dramaserie, waaraan hij tien jaar werkte en liefst 120 miljoen dollar spendeerde, mee naar The Big Apple van de jaren 70. Door de ogen van enkele jongeren krijg je te zien hoe het bankroete New York erin slaagde om stijlen als disco, punk en hiphop te lanceren en de muziekscene radicaal te veranderen.

Terwijl de talentvolle Zeke Figuero (Justice Smith) en zijn vrienden dromen van een muzikale carrière, moeten ze eerst echter de armoede en het bendegeweld in The Bronx zien te overleven. Met rollen voor rapper Shameik Moore, Jaden Smith en Giancarlo ‘Gus Fring’ Esposito (‘Breaking Bad’).

Te streamen op Netflix

Vinyl

Vinyl gaat over het veranderende Amerikaanse muzieklandschap van de seventies. Tien delen, geproduceerd door Mick Jagger, regisseur Martin Scorsese en Rolling Stone-redacteur Rich Cohen.  

New Yorker Richie Finestra, wiens passie voor muziek en oog voor talent uitgeblust lijken, staat op het punt om zijn platenmaatschappij American Century Records te verliezen. Een heftige gebeurtenis wakkert echter het vuur in hem opnieuw aan.

Te zien op Streamz

Hunters

In navolging van talloze andere Hollywoodsterren maakte ook Al Pacino twee jaar geleden zijn streamingdebuut in ‘Hunters’, een bruisende cocktail van feit en fictie. De Amazon Original speelt zich namelijk af in een alternatieve geschiedenis, waarin honderden Duitse oorlogsmisdadigers ondergedoken leven in de Verenigde Staten en 30 jaar na de Tweede Wereldoorlog broeden op oude plannen en het installeren van een Vierde Rijk.

Concentratiekampoverlever Meyer Offerman (Pacino) gaat de strijd aan en rekruteert in 1977 een team van nazi-jagers, onder wie de 19-jarige Jonah (Logan Lerman), die de plek van zijn vermoorde grootmoeder inneemt. Later dit jaar komt het tweede seizoen uit.

Te zien op Amazon Prime

Hoe kijk ik Streamz?

Streamz is een Belgische streamingdienst die je kunt gebruiken via mobiele applicaties voor smartphones en tablets, of op een laptop via een internetspeler. Als je een Chromecast hebt, kun je content streamen via de internetspeler naar je tv.

Met dank aan Het Laatste Nieuws 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in