Kamermuziek op topniveau in, euh, je eigen huiskamer.

Omdat de aanstaande versoepelingen voor theaters en concertzalen net te laat komen, gaat het Eindhovense Storioni Festival online. De tien concerten die gepland staan tussen 27 en 30 mei zullen allen worden gelivestreamd.

Bekende gezichten…

De livestreamconcerten zullen op bijzondere locaties in en rondom Eindhoven worden opgenomen, zoals De Paterskerk van DomusDela, de werkplaats van Piet Hein Eek en Kasteel Heeze.

Article continues after the ad

Tot de optredende musici behoren de welbekende bandoneonist Carel Kraayenhof, de Australische componist Brett Dean, de Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj en het Matangi Quartet.

…en aanstormende talenten 

Gastheer is en blijft het Storioni Trio met Bart van de Roer, Marc Vossen en Wouter Vossen. Het trio nodigt naast een aantal bekende gezichten ook de nieuwe generatie kamermusici uit.

“Niets is belangrijker dan aanstormende talenten een podium bieden,” stelt Wouter Vossen, violist van het Storioni Trio. “Juist nu, in deze vreemde tijden, hopen we deze talenten een podium te bieden. Dat doen we met de concerten, maar bijvoorbeeld ook tijdens het Storioni Concours waarin jonge ensembles het tegen elkaar opnemen.”

Beleef het thuis! 

Met de livestream concerten van het Storioni Festival heeft iedereen een gegarandeerd plekje op de virtuele eerste rij. Om de beleving helemaal compleet te maken kan de online concertbezoeker een van de Storioni Thuispakketten bestellen...

... met heerlijke wijnen, speciaalbieren, gin & tonics en bites. Bij de drie Lunchpauzeconcerten kan je kiezen voor een smakelijk lunchpakket van restaurant Meneer Frits met verschillende broodjes, jus d’orange en soep. Zo zorgt het festival ervoor dat het niemand aan iets ontbreekt.

Je kunt nu kaarten bestellen voor het Storioni Festival.

Foto's (c) Storioni Festival 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in