Theatrale kleurexplosie met meer dan 35 performers op het toneel.

De drie topgezelschappen van Oost-Nederland bundelen opnieuw hun krachten. Oostpool, Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel brengen samen met Musis & Stadstheater Arnhem een groots en hallucinant theaterspektakel: Midzomernachtsdroom. De beroemde Shakespeareklassieker wordt op een volledig nieuwe actuele uitvoering.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al 30 jaar een verbod op slapen in de stad.

Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Article continues after the ad

“In deze vreemde tijd verlangen we enorm naar feestelijkheid en fysiek contact en dat is precies wat Midzomernachtsdroom brengt," zegt regisseir Daria Bukvić. "Een orgastische explosie van kleur en uitbundigheid. Samen vieren we de kracht en het genot van liefde, aanraking, kunst en verbeelding.”

Midzomernachtdroom gaat op 31 maart in première in het Stadstheater van Arnhem en daarna op tournee door Nederland tot en mei 28 mei 2022.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in