Het kán weer, je aan kunst laven.

Reflex Amsterdam presenteert van 14 mei tot en met 30 september 2020 de eerste internationale solo-expositie van Britse kunstenaar Helen Beard (1971). Met The Desire Path toont de galerie een selectie kleurrijke, erotische schilderijen met een verscheidenheid aan formaten, variërend van kleine voorstudies tot grootschalige doeken. Reflex lanceert ook haar eerste monografie met een essay geschreven door Matt Carey-Williams.

Het visueel opwindend werk van Helen Beard is helder, dynamisch en voyeuristisch. Met kleur, textuur en abstractie maakt Beard zich in haar seksuele beeldtaal los van een overwegend mannelijke blik. In de onbeschaamde voorstellingen van vrouwelijk verlangen onderzoekt de kunstenaar thema’s als gender, seksuele psychologie en erotiek.  

Article continues after the ad

Het meest opvallende aspect van de olieverf werken zijn de penseelstreken die zichtbaar blijven op de anders dichte oppervlakken. Beard maakte in 2008 de overgang van acryl naar olie. Hierna volgden experimenten met de textuur van haar schilderijen om een geheel ander gevoel op het oppervlak van het canvas te creëren. De penseelstreken zijn vergelijkbaar met vingerafdrukken op de huid.

Reflex Amsterdam (Weteringschans 79 A) is geopend van donderdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en te bezoeken met inachtneming van de regels rondom corona: Reflex Amsterdam – Weteringschans 79 A.

Foto's courtesy Reflex Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in