Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Something to believe in: Julidans!

Internationaal festival voor hedendaagse dans. Liefhebbers van dans, dit is er eentje om in de gaten te houden. Van 2-16 juli 2022 presenteert Julidans de actuele stand van zaken in de hedendaagse dans. In een breed programma zie je het werk van toonaangevende en eigenzinnige choreografen met ver...

Something to believe in: Julidans!

Internationaal festival voor hedendaagse dans.

Liefhebbers van dans, dit is er eentje om in de gaten te houden. Van 2-16 juli 2022 presenteert Julidans de actuele stand van zaken in de hedendaagse dans. In een breed programma zie je het werk van toonaangevende en eigenzinnige choreografen met verschillende culturele en disciplinaire achtergronden. 

Encantado by Lia Rodrigues Companhia de Danças (15 juli)

Op 14 locaties door de hoofdstad, met Internationaal Theater Amsterdam als festivalhart, laten zij meer dan veertig voorstellingen zien. Julidans is het festival voor internationale hedendaagse dans dat zowel kenners als nieuwsgierige geesten inspireert. 

Something to believe in

Al sinds de eerste editie in 1991 zoekt Julidans de grenzen van hedendaagse dans en performance op. Ook deze 31ste editie van het festival presenteert werk van choreografen die het experiment niet schuwen - en op zoek zijn naar een eigen taal.

A whirlwind of colour and rhythm from the heart of Lagos, Nigeria

De voorstellingen dit jaar maken statements over de huidige tijd, verruimen onze blik op mogelijkheden voor de toekomst. Op de Julidans podia confronteren de dansmakers ons met hun visies. Ze geven ons something to believe in. Hoopvol of apocalyptisch, feministisch of fantastisch.

De verbeeldingskracht van dans wordt ingezet om ons opnieuw na te laten denken over thema’s zoals (gender)identiteit, menselijke relaties en klimaat.

Kijk voor het hele programma op Julidans

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in