Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Solo-expo's van Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil

Verhalende kunstenaars samen te zien in Kunsthal KAdE. Expressief, beladen, ontroerend – hoewel Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil allebei een heel eigen stijl hebben, heeft hun werk ook overeenkomsten. Sadik Kwaish Alfraji, portretfoto: B&W. Natasja Kensmil, portretfoto: Paul Andriesse En h...

Solo-expo's van Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil

Verhalende kunstenaars samen te zien in Kunsthal KAdE.

Expressief, beladen, ontroerend – hoewel Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil allebei een heel eigen stijl hebben, heeft hun werk ook overeenkomsten.

Sadik Kwaish Alfraji, portretfoto: B&W. Natasja Kensmil, portretfoto: Paul Andriesse

En het is te zien in Kunsthal KAdE in Amersfoort, in parallelle solotentoonstellingen.

Kensmil won vorige week de Johannes Vermeerprijs 2021 en was in Nederland al vaker te zien, maar nog niet met een dwarsdoorsnede uit haar gehele oeuvre.

Natasja Kensmil, Jenny en Karl (Marx), 2009, courtesy andriesse ~ eyck galerie

Ze schildert eigentijdse ‘historieschilderijen’ met (beladen) motieven die verdichte beeldverhalen vormen

Sadik Kwaish Alfraji, Embroilment, 1984, ets & Sadik Kwaish Alfraji, The Last Choice, 1984, houtsnede

Alfraji heeft aan diverse internationale projecten meegedaan, maar had na 2010 in Nederland geen solotentoonstelling meer. Hij tekent in een expressieve stijl zijn herinneringen en associaties aan Irak en reflecteert hiermee ook op zijn eigen migratie.

Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil, te zien in KAdE van zaterdag 25 september 2021 tot en met zondag 9 januari 2022.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in