Meesterwerken uit het museum van Elsene in Brussel!

Tweemaal stond de tentoonstelling Belgische meesters op het punt open te gaan voor het publiek, maar beide keren gooide de coronapandemie roet in het eten.

Nu is het zover: tot en met 27 februari 2022 presenteert Singer Laren een selectie hoogtepunten van Belgische schilderkunst uit het Brusselse Museum van Elsene.

Article continues after the ad

Belgische meesters biedt een overzicht van de Belgische klassiek moderne kunst, van James Ensor tot René Magritte.

Aan bod komen respectievelijk het impressionisme, symbolisme, luminisme, fauvisme, expressionisme en surrealisme.

De kunstwerken zijn een weerspiegeling van de zoektocht naar vernieuwing en vrijheid van expressie in België tussen 1850 en 1950.

Daarbij wisselen internationale invloeden en lokale karakteristieken elkaar af, evenals een sterke focus op de zichtbare werkelijkheid en een voorkeur voor de fantasie.  

Onze zuiderburen leggen daarbij een onmiskenbaar plezier aan de dag voor het bizarre en de vervreemding. 

Tip: pak een stoeltje

Recent introduceerde Singer Laren 'Pak een stoeltje'. Iedere donderdag om 11.00 uur geeft een van de conservatoren of museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm een korte inleiding bij een werk uit de tentoonstelling. Reserveren is niet nodig, een entreeticket met tijdslot is voldoende.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in