Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schrijver Isabel Allende: 'Ook deze crisis is tijdelijk'

Heb je haar nieuwe boek 'Bloemblad van zee' al gelezen? Isabel Allende staat al bijna veertig jaar op eenzame hoogte als bestsellerauteur met een specialiteit in sociale observaties en magisch realisme, vaak gebaseerd op eigen ervaringen. Haar bekendste werk is 'Het huis met de geesten', maar haa...

Schrijver Isabel Allende: 'Ook deze crisis is tijdelijk'

Heb je haar nieuwe boek 'Bloemblad van zee' al gelezen?

Isabel Allende staat al bijna veertig jaar op eenzame hoogte als bestsellerauteur met een specialiteit in sociale observaties en magisch realisme, vaak gebaseerd op eigen ervaringen.

Haar bekendste werk is 'Het huis met de geesten', maar haar nieuwste roman 'Bloedblad van zee'  is al onthaald als haar meest boeiende werk tot nu toe. De roman volgt een jong stel als het na de Spaanse Burgeroorlog van Europa naar Zuid-Amerika reist in de hoop daar thuis te komen.

'Ik schrijf over emoties en relatie, ik denk dat dat universele menselijke thema's zijn'

Haar werk, toch vooral verbonden met Latijns-Amerika, levert wereldwijd herkenning op, iets dat ook haar verbaast. "Mijn kleinkinderen zeggen dat ik een dorp in mijn hoofd heb waarin in woon," zegt Allende tegen de BBC. "Als ik schrijf, alleen en in stilte op mijn zolder, woon ik in dat dorp in het gezelschap van mijn personages. Het is een heel diepe en intieme ervaring, dus dat mensen op plekken ver weg, in andere culturen die andere talen spreken, herkenning vinden in die ervaring, vind ik verbijsterend. Ik schrijf over emoties en relaties, ik denk dat dat universele menselijke thema's zijn."