Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schaamteloos en bij vlagen briljant: Inventing Anna

Moedige ondernemer of getikte oplichter? Nu op Netflix!  Vanaf vandaag te zien op Netflix: de miniserie Inventing Anna, over de waargebeurde lotgevallen van Anna Sorokin (31) die half Manhattan beduvelde, daar net niet mee wegkwam en er monter onder blijft. Anna's verhaal lijkt wel een moderne ve...

Schaamteloos en bij vlagen briljant: Inventing Anna

Moedige ondernemer of getikte oplichter? Nu op Netflix! 

Vanaf vandaag te zien op Netflix: de miniserie Inventing Anna, over de waargebeurde lotgevallen van Anna Sorokin (31) die half Manhattan beduvelde, daar net niet mee wegkwam en er monter onder blijft.

Anna's verhaal lijkt wel een moderne versie van dat van Becky Sharp in Thackeray's Vanity Fair. Anna is net als Becky een charmante, vindingrijke parasiet met grenzeloos geloof in zichzelf en gevoel voor zelfspot. Over de actrice die haar speelt zegt ze: "Ik hoop dat ze beter werk aflevert dan ik."

Wie is Anna?

Anna Sorokin (1991) is in Rusland geboren, in Domodedovo, een stadje in de buurt van Moskou. Vader Vadim was truckchauffeur, moeder was huisvrouw. Op haar 16de verhuisde het gezin naar Duitsland waar Anna ondanks dat ze moeite had met de taal naar het gymnasium ging.