Kunst in de haven.

Een fijne nieuwe plek voor de kunstliefhebber die wel zin heeft in een dagje Rotterdam: in het Keilepand in de haven van Nieuw Mathenesse gaat vandaag een fonkelnieuwe Kahmann Gallery open.

De fotografiegalerie zat al in Amsterdam, maar heeft er nu dus een vestiging bij. En daar is het gelijk goed toeven voor de liefhebber.

Article continues after the ad

Kahmann Gallery, sinds 2005 gevestigd in de Amsterdamse Jordaan, heeft in de afgelopen jaren een goede band met de stad Rotterdam ontwikkeld. Mede dankzij de succesvolle edities van de Haute Photographie-beurs sinds 2016, die ook weer deel uitmaakt van de Rotterdam Art Week in 2022. 

De nieuwe ruimte ligt in het hart van het Merwe-Vierhavens-project en heeft 150m² aan kunst te bieden. Binnen én buiten, want het gebouw zelf is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs.

De eerste vertoning is gelijk en fijne: een duo-show van Barry Kornbluh en Rutger ten Broeke, beiden fotografen die een indrukwekkend oeuvre hebben opgebouwd in de afgelopen vijf decennia. Naaktheid is een terugkerend thema in hun zwart-wit creaties en ze werken al samen met Kahmann Gallery sinds de oprichting.

Gaat dat zien!

Beeld: Kahmann Gallery/Frank Hanswijk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in