Vrouw met berenklauw, 1963, particuliere collectie © Pictoright
Vrouw met berenklauw, 1963, particuliere collectie © Pictoright

Museum MORE toont oeuvre vol kantelmomenten.

Museum MORE brengt met ¿QUE PASA? een ode aan het oeuvre van Pat Andrea (1942). Geboren in Den Haag als zoon van een kunstschilder en een illustratrice geniet Andrea intussen zowel nationale als internationale belangstelling.

Pat Andrea, El silencio, 1982, particuliere collectie © Pictoright

Article continues after the ad

In zijn verontrustende voorstellingen combineert hij mondiale conflicten met “de vaak problematische relatie man-vrouw”. Ruim zeventig schilderijen en tekeningen, van de jaren zestig tot vandaag, getuigen van een even fantasievol als kritisch kunstenaarschap.

Pat Andrea, De val, 1975, particuliere collectie © Pictoright

In zijn werk kun je regelmatig een kantelmoment herkennen. Andrea's werk is als het laatste plaatje op een pagina in een stripboek, die ervoor zorgt dat je wilt weten hoe het afloopt. Ligt die vrouw zo dadelijk languit op die tegels? Komt die kerel nou eindelijk eens uit zijn luie stoel? Hoe gaat het met de hond? Andrea's schilderijen houden je als toeschouwer in de ban.

Te zien, inclusief nieuwe monumentale muurschildering De Dolksteek, tot en met 23 januari 2022 in Museum MORE in Gorssel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in