Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prachtig gelaagd fotorealisme van Frank van Driel

'The Art of Perception' is te zien in Museum Slager. Het zijn van die foto's waar je naar blijft kijken. Frank van Driel refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, he...

Prachtig gelaagd fotorealisme van Frank van Driel

'The Art of Perception' is te zien in Museum Slager.

Het zijn van die foto's waar je naar blijft kijken. Frank van Driel refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst.

Antieke objecten van glas, zilver, aardewerk en tin gaan een intrigerend samenspel aan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen. Met een herkenbare signatuur is een omvangrijk oeuvre opgebouwd.

Museum Slager in 's-Hertogenbosch presenteert van 21 november 2021 tot en met 20 februari 2022 een tentoonstelling van kunstfotograaf Frank van Driel. Met 'The Art of Perception' toont het monumentale museum een selectie eigentijdse stillevens en (naakt)portretten. Gelijktijdig lanceert de kunstenaar een eerste fotoboek 'to be frank'.

De fotograaf heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn serene werken staat storytelling centraal. Op subtiele wijze staat hij stil bij actuele onderwerpen zoals natuurbeheer en duurzaamheid. Achter elk werk schuilt een verhaal. En door de gelaagdheid zijn telkens weer nieuwe elementen te ontdekken.  

Museum Slager is gewijd aan de Bossche schildersfamilie Slager. De werken van drie generaties dateren van 1861 tot 1994.

Tijdens de expositie van Frank van Driel organiseert het museum op drie zondagen een 'Meet & Greet' met de kunstenaar: 12 december 2021, 16 januari 2022 en 6 februari 2022.

Foto's (c) Frank van Driel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in