Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prachtig fotoboek van Maarten Corbijn

Veertig jaar aan treffende portretten. Een musthave voor de liefhebber van iconische portretten: midden april verschijnt Corbino's Bijbel, een fotoboek van de Nederlandse fotograaf, filmmaker en schrijver Maarten Corbijn (de broer van Anton Corbijn). Corbijn, die werkt onder de naam Corbino, heef...

Prachtig fotoboek van Maarten Corbijn

Veertig jaar aan treffende portretten.

Een musthave voor de liefhebber van iconische portretten: midden april verschijnt Corbino's Bijbel, een fotoboek van de Nederlandse fotograaf, filmmaker en schrijver Maarten Corbijn (de broer van Anton Corbijn).

Corbijn, die werkt onder de naam Corbino, heeft als doel om met zijn werk te ontroeren. Zijn persoonlijke en treffende portretten zijn meestal in knisperend zwartwit, afgewisseld met enkele opmerkelijke kleurenfoto’s. Veel portretten van deze autodidact gelden inmiddels als iconen binnen de Nederlandse portretfotografie. 

Van dakloos tot koningin, van Hazes tot van Zweden, niemand ontkomt aan Corbijns blik. En dat al veertig jaar. Stof genoeg dus voor een boek mét wat meer informatie over zijn eigen verhaal. Je bestelt 'm hier.

Beeld: Uitgeverij Komma

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in