Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Powervrouwen doen goede zaken bij Oscars 2021

De grote winnaar is de prachtige film Nomadland. In een wat matte, aangepaste ceremonie zijn vannacht in Los Angeles voor de 93ste keer de Academy Awards uitgereikt. Nomadland is de grote winnaar bij de Oscars geworden. De film over een vrouw (Frances McDormand) die na het overlijden van haar man...

Powervrouwen doen goede zaken bij Oscars 2021

De grote winnaar is de prachtige film Nomadland.

In een wat matte, aangepaste ceremonie zijn vannacht in Los Angeles voor de 93ste keer de Academy Awards uitgereikt. Nomadland is de grote winnaar bij de Oscars geworden.

De film over een vrouw (Frances McDormand) die na het overlijden van haar man als moderne nomade rondtrekt door de Verenigde Staten ('I'm not homeless, I'm houseless')...

... won de award voor beste film.

Daarnaast werd McDormand (die haar derde Oscar won) uitgeroepen tot beste actrice en Chloé Zhao tot beste regisseur.

Zhao is pas de tweede vrouw ooit die een Academy Award krijgt in die categorie. De eerste was Kathryn Bigelow, die de Oscar in 2010 kreeg voor The Hurt Locker.

Nog eentje voor de sisterhood: Emerald Fennell (Call The Midwife, Camilla in The Crown, Schrijver en regisseur van vrouwelijke wraakfilm Promising You Woman) won Best Original Screenplay...

...en heeft momenteel ook een baby in productie. 

Beste Acteur werd Anthony Hopkins voor het Alzheimerdrama The Father. De 83-jarige acteur is de oudste acteur ooit die een Oscar heeft gewonnen, Christopher Plummer was met 82 jaar de vorige recordhouder. Hopkins was zelf niet aanwezig bij de ceremonie en er volgde dan ook geen speech. Bij de Bafta's nam hij die moeite ook niet, dus hij lag óf al te bedde óf hij is gewoon veel te cool voor dit soort dingen, dan kan natuurlijk ook.

De Zuid-Koreaanse Youn Yuh-jung, die te zien was in Minari, werd uitgeroepen tot beste actrice in een bijrol en is daarmee de eerste Aziatische actrice die die prijs wint. Minari gaat over een Koreaans-Amerikaanse familie die naar Arkansas verhuist om de Amerikaanse droom na te jagen.

Daniel Kaluuya won de prijs voor beste mannelijke bijrol vanwege zijn spel in Judas and the Black Messiah. De film gaat over een FBI-informant die infiltreert in de Black Panther Party om de voorzitter (Daniel Kaluuya) in de gaten te kunnen houden.

In verband met de coronaregels waren slechts genomineerden en een dierbare en presentatoren uitgenodigd. Toch viel er eindelijk weer even wat te genieten op de rode loper aan wonderschone couture, zoals deze zwaartekracht tartende Armani Privé waarin Amanda Seyfried over de rode loper liep.

Regina King in Louis Vuitton.

Regisseur Garrett Bradley droeg, zoals veel gasten, rood. Er schijnt een officieus memo rond rond de 'major nominees' te zijn gegaan om alsjeblieft geen zwart te dragen, om het een beetje vrolijk te houden. Deze jurk is van Alexandre Vauthier.

Glenn Close koos voor een comfy tuniek en Louboutins.

Andra Day in Vera Wang.

Halle Berry debuteerde een nieuw kapsel op de rode loper, naar het label van haar mauve japon zijn we nog op zoek. 

Laura Dern in een gevederde Oscar de la Renta.

Maria Bakalova in een sexy prinsessenjurk van Louis Vuitton.

Reese Witherspoon in Dior met Bvlgari juwelen

Zendaya in Valentino Haute Couture en Bvlgari sieraden.

Margot Robbie in Chanel.

Viola Davis in Alexander McQueen met een Jimmy Choo clutch.

Olivia Colman in Dior Haute Couture met Chopard juwelen. 

Vanessa Kirby in Gucci met Cartier juwelen.

Angela Bassett in Alberta Ferretti en Chopard.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in