De dame met het hondje © Ecco Press
De dame met het hondje © Ecco Press

'Er werd verteld dat er op de boulevard een nieuw gezicht was opgedoken.'

Wat een originele manier om de Russische literatuur weer tot leven te brengen: Hermitage Amsterdam en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) lanceren een nieuwe podcastserie: Voor de liefste.

Article continues after the ad

In vijf afleveringen reageren schrijvers Massih Hutak, Asha Karami, Sofie Lakmaker, Connie Palmen en Maartje Wortel op een liefdesverhaal uit de Russische literatuur en dragen een voor de gelegenheid nieuw geschreven verhaal voor.

De schrijvers gaan met Ellen Deckwitz in gesprek over het Russische werk, de reactie die ze schreven, en over de liefde in het algemeen en voor Russische literatuur in het bijzonder.

Wat doet de blik van deze schrijvers met de beleving van een Russische klassieker, zoals ↑ Tsjechov of Toergenjev? Wat is er zo bijzonder aan Russische literatuur dat zoveel schrijvers er nog altijd door geïnspireerd worden?

Vanaf vandaag verschijnt iedere twee weken een nieuwe aflevering van Voor de liefste via Soundcloud, op de websites van Hermitage Amsterdam, SLAA en op alle podcastapps.

11 mei: Maartje Wortel - De dame met het hondje, Anton Tsjechov

25 mei: Massih Hutak – Oblomov, Ivan Gontsjarov

8 juni: Sofie Lakmaker - Eerste liefde, Ivan Toergenjev

22 juni: Asha Karami - Het oversteken van de Zbrucz, Isaak Babel

6 juli: Connie Palmen - Over de liefde, Anton Tsjechov

De podcastserie wordt mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Van Oorschot, die sinds 1953 de Russische Bibliotheek uitgeeft. Deze reeks met verzamelde werken van negentiende- en twintigste-eeuwse Russische schrijvers omvat inmiddels ruim vijftig delen.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in