Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Podcast Lale Gül en Ronit Palache: Van God Los

Hoe voelt het om door dierbaren als een afvallige te worden beschouwd?  Goede timing voor wie lekker indoor wil luisteren naar boeiende verhalen. In de podcastserie Van God Los gaan schrijfster en columnist Lale Gül en journalist/auteur Ronit Palache samen in gesprek met mensen die zich van god l...

Podcast Lale Gül en Ronit Palache: Van God Los

Hoe voelt het om door dierbaren als een afvallige te worden beschouwd? 

Goede timing voor wie lekker indoor wil luisteren naar boeiende verhalen. In de podcastserie Van God Los gaan schrijfster en columnist Lale Gül en journalist/auteur Ronit Palache samen in gesprek met mensen die zich van god los voelen. Een – vaak onzichtbare – strijd achter Nederlandse voordeuren.

Hoe is het om als kind naar bed te gaan met het idee dat God al heeft bepaald of jij naar de hel of hemel gaat? Hoe voelt het om door mensen die je dierbaar zijn als afvallige te worden bestempeld?

In vijf afleveringen komen geloofsverlaters (soms anoniem) en experts aan het woord over onderwerpen als opgroeien met God, afscheid moeten nemen van familie en dierbaren en het opbouwen van een nieuw leven en identiteit in een wereld die zo anders is dan die waar je in opgroeide.

Over de makers

Lale Gül (1997) debuteerde in 2021 met de bestseller Ik ga leven. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij onder meer het Parool. Ronit Palache (1984) is journalist, auteur en interviewer. Onlangs verscheen van haar hand Elk boek is een gevaar, een bloemlezing van het werk van schrijver en criminoloog Andreas Burnier. Momenteel werkt zij aan de UvA een proefschrift over geloofsverlaters in Nederland.

Je vindt hier een audiotrailer en de links naar de bekende podcastplatforms

Artwork (c) Margriet Osinga

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in