Louis van Dijk in 1987
Louis van Dijk in 1987

De jazz-virtuoos is 78 jaar geworden. 

Nederlandse pianist, componist en bandleider Louis van Dijk is op 78-jarige leeftijd overleden, zo meldt zijn familie. Van Dijk was al geruime tijd ziek. Hij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren waar hij woonde.

Van Dijk leed aan alzheimer, maar overleed aan kanker, aldus zijn familie. Hij werd bekend bij een groot publiek als begeleider van artiesten als Ramses Shaffy en Liesbeth List. Ook was hij lid van het trio Gevleugelde Vrienden, met Pim Jacobs en Pieter van Vollenhoven.

Article continues after the ad

Die laatste reageerde verdrietig op het nieuws.

Van Dijk studeerde ooit aan het Amsterdams conservatorium piano en orgel en slaagde cum laude voor solospel piano. Tijdens zijn studie raakte hij gefascineerd door jazz.

Entertainment was Van Dijk ooit te min. "Als het maar op hoog niveau is, altijd op hoog niveau." Hij werkte tot op hoge leeftijd door. In 2018 stopte hij met het geven van avondvullende concerten. In Loosdrecht speelde hij toen zijn afscheidsconcert op het jazzfestival daar. Solo, maar ook met muzikale vrienden. De plek is niet voor niets gekozen: hij won dit concours in 1961, waarmee de vaart in zijn loopbaan kwam. "De cirkel is nu rond", zei Van Dijk bij zijn afscheid.

Foto's (c) Brunopress, Hollandse Hoogte