Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Penelope is de leading lady van het derde seizoen van Bridgerton

En dat betekent een breuk met de romans. De serie Bridgerton gaat nog wel even door, maar het derde seizoen krijgt wel een verrassende wending.  Actrice Nicola Coughlan (35) kondigde aan dat het vervolg rond de romance van haar personage Penelope Featherington en Colin Bridgerton (Luke Newton) za...

Penelope is de leading lady van het derde seizoen van Bridgerton

En dat betekent een breuk met de romans.

De serie Bridgerton gaat nog wel even door, maar het derde seizoen krijgt wel een verrassende wending.  Actrice Nicola Coughlan (35) kondigde aan dat het vervolg rond de romance van haar personage Penelope Featherington en Colin Bridgerton (Luke Newton) zal draaien. 

Dat is opmerkelijk, want de eerste twee seizoenen van ‘Bridgerton’ volgden chronologisch de romans van Julia Quinn. De eerste reeks ging over de zinderende relatie tussen de oudste Bridgerton-dochter Daphne en de hertog van Hastings Simon Basset. Ook het tweede seizoen liep gelijk met de boekenreeks. Daar stond een verrassende romance centraal: die van Antony Bridgerton en Kate Sharma.

Als de makers van de Netflix-serie de boeken zouden volgen, zou de vonk tussen Penelope en Colin in seizoen vier pas overslaan. Maar het verhaal over die liefde wordt dus eerder vertelt. “Ik hou het nieuws al geheim sinds het begin van de opnames van het tweede seizoen”, zegt Nicola, die blij is dat het nu bekend is.

Ook producer Shondaland bevestigde de plotwending met een officieel bericht. Vanaf wanneer we het nieuwe seizoen kunnen bingen, is nog niet bekend. De producent liet al wel aan ‘Entertainment Tonight’ weten dat het schrijfproces is begonnen. 

Het naar voren halen van Penelope's verhaal zou wel eens een heel praktische reden kunnen hebben. Netflix kampt met teruglopende abonnees en het is een ijzeren tv-wet dat een tweede seizoen altijd een beetje tegenvalt in vergelijking met het eerste van een hitserie. Penelope is een absolute publiekslieveling, haar eerder in beeld brengen zal goed zijn voor de populariteit en kijkcijfers van Bridgerton.  

Foto's (c) Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in