De privéverzameling van François Pinault is nu te zien.

Heel rijke mensen hebben een kunstverzameling, ultrarijke mensen hebben een eigen museum. Zoals miljardair François Pinault. Dat is de oprichter van holdings als Artémis en luxe conglomeraat Kering.

Die zijn nu in handen van zijn zoon François-Henri Pinault, die is getrouwd met Salma Hayek. Zodat François zich helemaal kan wijden aan zijn kunsthobby, nu te zien in Parijs...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @jg.bus

... waar hij net zijn eigen museum met moderne kunst heeft geopend: het Bourse de Commerce – Pinault Collection.

Article continues after the ad

Het museum is gevestigd in de voormalige 18de eeuwse graanbeurs in het centrum, niet ver van Les Halles. Het opent in een atrium met daarin La Plage van Martial Raysse uit 2012.

In het museum wordt werk tentoongesteld van de jaren zestig tot nu, zo'n 10.000 stukken (schilderijen, beelden, installaties, videos, soundscapes, foto's) van 380 kunstenaars, waaronder Charles Ray, Damien Hirst, Jeff Koons en Marlene Dumas.

"Ik wil mijn passie voor moderne kunst met zoveel mogelijk mensen delen," zegt Pinault. "Ik wil dat het museum een plek is waar je bij de uitgang beter voelt dan toen je binnenkwam."

Foto's (c) Bourse de Commerce - Collection Pinault

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in