Henk Helmantel schildert ultra-realistisch.

Zijn het foto's? Pas als je er met je neus bovenop staat, zie je dat het in olieverf is geschilderd. In prachtige 17de eeuwse stijl, door een kunstenaar van nu: Henk Helmantel.

Die heeft een eigen museum in het Groningse Westeremden waar hij ook woont. Zijn stillevens halen wereldwijd exposities en musea, maar worden door 'kunstkenners' in eigen land als 'te weinig vernieuwend' gezien 🙄  

Article continues after the ad

Het Drents Museum heeft daar geen last van en had in 2004 al een Helmantel expositie. In de nieuwe overzichtstentoonstelling zijn ruim 80 schilderijen van hem te zien, die een mooi overzicht geven van het ambacht van Helmantel.

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling zijn de voorwerpen die op de stillevens zijn afgebeeld en uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen.

Henk Helmantel – Meesterschilder is te zien tot en met 7 maart 2021 en je krijgt alleen toegang met vooraf online gekochte tickets.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in