Hoe sla je je vleugels uit als je wordt beperkt in je vrijheid? 

Chef redactie Marion Florusse tipt de razend interessante online literatuurshow ‘Vleugels of Vuisten’ op zondag 11 april om 14.00 uur. De show wordt gepresenteerd door Mirthe Frese in De Nieuwe Liefde, vanuit Felix Meritis Amsterdam.

Vrijheid
Het thema is: Hoe sla je je vleugels uit als je wordt beperkt in je vrijheid, in je doen en laten, in je denken zelfs? Hoe kun je je losmaken van mensen die je ontwikkeling in de wegstaan? Hoe doe je dat als het om je eigen familie gaat?

Moeilijke vragen waarop meer dan een antwoord mogelijk is en waar we allemaal eens over zouden moeten nadenken als we het hebben over ‘jezelf ontwikkelen’ over vrijheid, emancipatie en integratie.

Inspirerend
In Vleugels of Vuisten ontvangt Mirthe Frese twee genomineerde debutanten voor de Libris Literatuurprijs 2021. De schrijfsters Simone Atango Bekono en Gerda Blees praten over schrijven anno 2021 en doen hun inspirerende verhaal aan de hand van personages uit hun boeken. Met de presentatrice filosoferen ze over het thema Jezelf al of niet kunnen losmaken… Het gaat niet alleen om jezelf losmaken van mensen om je heen, maar ook om het doorbreken van beklemmende patronen en ingesleten gewoontes. Kun je vluchten in je fantasieën…?

Voordrachten en muziek
Mirthe Frese presenteert een gevarieerde programma waarin je kunt genieten van inhoudelijke gesprekken. Maar er is meer: actrice Charlene Sancho draagt voor uit het werk van Simone Atango Bekono en Gerda Blees en jazzsaxofoniste Kika Sprangers speelt de sterren van de zondagse literatuurhemel.

De Nieuwe Liefde organiseert de Literatuurshow in samenwerking met Stichting Literatuur Prijs.

Op maandag 10 mei wordt de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2021 bekend gemaakt bij Nieuwsuur op NPO2.

Je kunt voor Vleugels of Vuisten gratis kaarten reserveren via: De Nieuwe Liefde

Article continues after the ad