Voor als je even wilt wegdromen, actually.

Als de cultuurbarbaar van de redactie Nouveau zeg ik eerlijk: ik ben dol op pulp. Geen Witte Raven-pocket die ik niet stukgelezen heb, geen Konsalik die ik niet heb verzwolgen en ik ben iets te goed thuis in de programmering van TLC (Dr. Pimple Popper!) en Comedy Central (ik kijk zelfs Young Sheldon…).

Article continues after the ad

Netflix komt met de ene stichtende suggestie na de andere op de proppen en ik kies toch altijd weer voor Modern Family. Zodat het geen verrassing zal zijn dat mijn favoriete films allemaal een tikje, euh… fout zijn. Maar wel perfect om tijdens een saaie lockdown een paar uur mee stuk te slaan, met de blik op oneindig. Daar gaan we!

27 Dresses

Jane Nichols (de vaak verguisde, maar o-zo leuke Katherine Heigl) is al 27 keer bruidsmeisje geweest, wat haar een krankzinnige collectie bruidsmeisjesjurken heeft opgeleverd. Op de avond dat ze op twee bruiloften simultaan bruidsmeisjestaken verricht ontmoet ze een journalist die een verhaal in haar ziet.

Waarna het escaleert in een feest vol Bridezilla's en een aangeschoten versie van Elton Johns Benny and the Jets. Als iemand die vele, vele bruiloften bijwoonde zonder ooit zelf de bruid te zijn geweest, sympathiseer ik immens met Jane. En als liefhebber van feestjurken, zou ik ze alle 27 willen passen.

Te streamen op Netflix.

Miss Congeniality  

Slonzige FBI agent Gracie Hart (Sandra Bullock) moet undercover bij een Missverkiezing om een aanslag te voorkomen en wordt door getormenteerde beauty pageant coach (Michael Caine) opgepoetst tot Miss-materiaal. Oergeestig verhaal over sisterhood, de waanzin van dit soort malle events en oh ja, Candice Bergen marcheert er rond als Boss Lady.

Deze zag ik met vriendin E in de bioscoop en in de pauze wapperden we als ware Miss'en met onze handen de (lach)tranen weg en vertelden aan iedereen die het (niet) horen wilde dat we óók alleen maar wereldvrede wilden. Het was een leuke zaal met meer vrouwen zoals wij, iedereen wapperde geestdriftig mee. Voel je vrij om het ook op de bank te doen, er is niks mis met wereldvrede. Te streamen op Netflix.

Monsoon Wedding

True confession: ik ben verliefd op India. Dat wil zeggen: op de National Geographic / Bollywood versie van India, want ik ben veel te bang en veel te smetvrezerig om er daadwerkelijk heen te gaan. Mijn volmaakte Rajasthan-beleving bestaat uit een lekkere bezorgcurry en Monsoon Wedding.

Inderdaad, wéér een bruiloft, ik ben er gek op. Het verhaal draait om een groot chaotisch huwelijksfeest in een modern Indiaas gezin, er zit een lovestory in deze lovestory verstopt en er wordt zo aanstekelijk gedanst dat je mee wilt doen. Yalla!

Te streamen op Amazon Prime.

Love Actually

Sorry, hij moet er echt in. Want iedere keer als ie op tv is, kijk ik toch weer. Het is mijn Volmaakte Kerstfilm. Om Emma Thompson ('Wou je zeggen dat er een kreeft aanwezig was bij de geboorte van Jezus?') die zo volmaakt verdrietig het bed gladstrijkt op Joni Mitchell. Om Hugh Grant die zo'n fijne premier speelt.

En om Bill Nighy als has-been rocklegende. Ik snik áltijd bij de aftiteling, met de beelden van mensen die hun dierbaren ontmoeten op Heathrow.

En dit jaar zal ik nog harder snikken, omdat Alan Rickman – levenslange crush op gehad – er niet meer is...

Te streamen op Videoland

The King and I

In deze tijden van 'cultural appropriation' ('culturele toe-eigening') mag ie vast niet meer, maar ik kan alle liedjes meezingen en Yul Brynner en Deborah Kerr nooit vaak genoeg zien kibbelen in de versie van 1956. Deborah speelt Britse Anna Leonowens, die rond 1860 de onderwijzeres wordt van de kinderen van de koning van Siam.

Het vonkt tussen hen, maar het mooie is dat Anna nooit haar principes vergeet en de film – heel gewaagd voor de fifties – een bitterzoet einde heeft. Dus: fijne liedjes, prachtige beelden, hoepelrokken die ik onmiddellijk aan wil trekken en had ik al gezegd dat ik op Shall We Dance graag door de kamer dans met een denkbeeldige Sexy Yul? 

Te streamen via Film.nl

Volgende keer: mijn favoriete foute series, met liefs van uw Pulp Prinses.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in