Kunst, muziek en humor, de levenslust spat eraf!

Singer Laren viert de versoepelingen met de feestelijke heropeningstentoonstelling De affiches van Hamdorff. In villa De Wilde Zwanen van Singer Laren is t/m 15 augustus een expositie gewijd aan het beroemde Hotel Hamdorff.

Rond 1900 transformeert de ondernemer Jan Hamdorff (1860-1931) herberg ‘De Vergulde Postwagen’ aan de Brink tot het nieuwe 'luxe' Hotel Hamdorff. Vervolgens laat hij in 1913 een kunstzaal aanbouwen met bijbehorend feestterrein.

Article continues after the ad

Naast de grote jaarlijkse kunsttentoonstelling biedt Hotel Hamdorff iedere zomer een spraakmakend programma vol muziek en feesten waarop volop modern wordt gedanst

De expositie toont een serie affiches die de roemruchte geschiedenis van Hotel Hamdorff verbeelden. Kleurrijke en swingende affiches waarin kunst en muziek samensmelten met een heerlijke dosis humor. Er zijn affiches te zien van onder andere Willy Sluiter, Johan Briedé, Mommie Schwarz, Eppo Doeve en Eelco ten Harmsen van der Beek. Samen vertellen ze het succesverhaal van Hotel Hamdorff als het culturele hart van Laren.

Ondernemer Jan Hamdorff (1860-1931) speelt de hoofdrol in het verhaal van de tentoonstelling. Hij is niet alleen de uitbater van het Kroegje, dé ontmoetingsplek voor de kunstenaars in het dorp, maar ook de drijvende kracht achter het hotel, de kunstzaal en de feesten, een traditie die na zijn dood wordt voortgezet.

Daarnaast zet Hamdorff zich als actief lid van de Larense gemeenteraad in om het dorp op de toeristische kaart te zetten en helpt hij kunstenaars aan atelierruimte. Aan de hand van foto’s en ander documentatiemateriaal in vitrines komen alle aspecten van de roemruchte geschiedenis van Hotel Hamdorff in de tentoonstelling aan bod, waaronder de Larense toneelclub De Papegaai.

Bij de tentoonstelling is online tentoonstellingstour en een podcast beschikbaar

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in