'Er is geen ruimte in het schema.' Huh?

De wegen van de NPO zijn ondoorgrondelijk: de organisatie schrapt de succesvolle serie Het Dorp van Omroep Max. In de serie, die tot nu toe twee seizoenen telde, gaan acteur Huub Stapel en neerlandicus Wim Daniëls op zoek naar ’de ziel van het Nederlandse dorp’.

'Er is geen ruimte in het schema om een nieuw seizoen van Het Dorp te plaatsen'

Het programma werd goed bekeken en trok gemiddeld rond de miljoen kijkers. "Omroep Max heeft van de NPO begrepen dat er op dit moment geen ruimte in het schema is om een nieuw seizoen van Het Dorp te plaatsen", meldt een woordvoerder van Max zondag. "Dat betekent echter niet dat er in de toekomst ook geen nieuw seizoen gemaakt en uitgezonden zal worden. Zodra daar meer over bekend is, laten we dat uiteraard weten."

Meer toelichting dan dat er ’geen ruimte in het schema is’ heeft de omroep niet gekregen. "Programma's stoppen regelmatig om ruimte te maken voor andere nieuwe initiatieven, zelfs als ze goed bekeken worden", meldt een woordvoerder van de NPO zondag.

Article continues after the ad

Volgens de publieke omroep "wordt er gekeken naar het totaalportfolio van het genre, in dit geval Kennis & Educatie, en wat daarin het beste past". Binnen dit totaalportfolio' moet Het Dorp ’ruimte maken’. Wat voor andere initiatieven er in komen in plaats van Het Dorp, kan de NPO nog niet zeggen.

Omroep MAX beklemtoont erop in te zetten dat het programma in de toekomst kan worden hervat. Op sociale media geven veel fans aan de keuze van de NPO niet te snappen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in