Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau’s culturele Top-7 voor dit weekend

Happy Weekend

Hollandse Lente. Geniet dit weekend extra van het culturele aanbod.

Voor de draad ermee!

Was borduren jarenlang een als tuttig bestempelde bezigheid uit een grijs verleden, de ouderwetse naaldkunst is – net als breien en haken - helemaal terug! Bekende kunstenaars en modeontwerpers zijn in de ban van het borduren. De tentoonstelling Voor de draad ermee omvat voorbeelden van borduursels in mode van vroeger en nu. Een aantal hedendaagse kunstenaars toont recent werk waarin borduurtechniek wordt gebruikt. Zij laten zien dat borduren op het hoogste niveau tot spectaculaire resultaten kan leiden.
Info: Gorcums Museum

Ze is niet zo beroemd geworden als tijdgenoot Van Gogh, maar Paula Mondersohn-Becker geldt wel als een van de meest vooruitstrevende kunstenaars van haar tijd. Op het randje van de twintigste eeuw (op 31 december 1899) nam ze de trein naar Parijs. In de stad van de avant-garde, waar helden als Cézanne, Van Gogh, Picasso en anderen hun vernieuwende werk maakten, ontwikkelde zij zich tot wegbereider voor moderne kunst in Duitsland. Haar intrigerende verhaal wordt in de tentoonstelling Tussen Worpswede en Parijs verteld aan de hand van vijftig schilderijen en werken op papier.
Info: Rijksmuseum Twenthe

Oranje boven!

Op 27 april viert koning Willem-Alexander zijn 51e verjaardag en ter gelegenheid daarvan staat de hele maand april bij Royal Leerdam Crystal in het teken van Oranje! Er zijn speciale Oranje-rondleidingen door de originele Kristalfabriek. Alles wat je wilt weten over de bijzondere band van Oranje met Leerdam, de traditie van de Oranjevaasjes en de Koninklijke serviezen.
Info: Royal Leerdam

Samen met Nouveau kunst kijken bij Art Breda. Genieten van een boeiende inleiding door directeur Eric Hermida, meegenomen worden langs de hoogtepunten van Art Breda door kunsthistoricus Marius van Dam, bijzondere mini-masterclasses en gedegen uitleg over hedendaagse kunst en sieraden ontwerpen. Dit zit allemaal in het Speciale Nouveau-arrangement op 20 en 21 april 2018 bij Art Breda. 
Info: Artifex

Pronkstukken en écht goud

Meer dan 400 musea hebben hun pronkstuk gekozen voor de Nationale Museumweek. Vanaf 9 april zijn deze te bewonderen met daarnaast speciale activiteiten, social media acties of bijzondere programma’s. Het thema van de vierde Nationale Museumweek is ‘Ontdek samen ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!’. Kijk op Nationale Museumweek voor het programma en de deelnemende musea.

Vrijdag 6 april kun je – na sluitingstijd – in het Rijksmuseum naar de tentoonstelling High Society. Een fantastische expositie waarin mode centraal staat. Er zijn bijzondere accessoires, waaronder twee meter hoge pruiken, en de meest excentrieke outfits. Laat je inspireren tijdens deze onvergetelijke avond met livemuziek en gedreven experts die je meenemen door vier eeuwen fashion.
Info: Rijksmuseum

Mallorca zon in Amsterdam

We hadden er nog nooit van gehoord, Teng Janssen, een nieuw restaurant op de beste zonneplek in de Amsterdamse Beethovenstraat, maar een hap van hun Fake Tartare, en we waren om. Eigenaar Olivier Janssen (runt ook Oliver’s op de Zuidas) was zo onder indruk van het Mallorquine restaurant Canela dat hij hun chefkok vroeg een menu samen te stellen. Denk: Aziatisch & Europees, en begeleidende wijnen van buurman B.J. de Logie. Teng Janssen verhoogt de wijnfles met een schappelijke € 15. Ga vooral dit weekend als de zon uitbundig schijnt op hun fijne terras.
Info: Restaurant Teng Janssen