Deze psychologische theaterthriller vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn moeder, twee zussen en nichtje. Op een indringende manier tonen zij hoe ze gebukt gaan onder zijn agressie en maken zij de beklemmende angst die zij hun hele leven met zich meedragen, voelbaar. 

Durf jij iemand te verraden als je weet dat het je leven kost? Als het familie is? Je broer? Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde.

Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Omdat ze vinden dat dit moet stoppen leggen zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder met gevaar voor eigen leven belastende verklaringen tegen hun broer af.

Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen.

Article continues after the ad

Met maar één doel: hem levenslang geven

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld.

Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leeft.

Judas in het theater

Vanaf nu is Judas ook in het theater te zien. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Cast: Renée Fokker (Astrid), Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.

De Meervaart

Judas is van 18 t/m 29 september te zien in Theater de Meervaart in Amsterdam. Op 20 september gaat de voorstelling in première. Voor kaarten ga naar www.meervaart.nl. 

Rang upgrade
Boek nu je kaarten voor deze voorstelling en krijg een gratis upgrade.