Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau feliciteert coverdame Wende

Wende Snijders heeft gisteren een Edison gewonnen in de categorie Edison POP voor haar album MENS. HOERA! MIJN ALBUM MENS HEEFT DE EDISON POP VOOR BESTE ALBUM 2019 GEWONNEN! ๐Ÿ’›๐Ÿ’œ#EDISONPOP2019 #MENS pic.twitter.com/rE8yKix60P โ€” wende (@wendesnijders) 11 februari 2019 ย  Jurymotivatie: Dit is Wende h...

Nouveau feliciteert coverdame Wende

Wende Snijders heeft gisteren een Edison gewonnen in de categorie Edison POP voor haar album MENS.

Jurymotivatie: Dit is Wende haar eerste volledig Nederlandstalige album. Met intense liedjes over de dood, de liefde, eenzaamheid en het leven anno nu. Wende zingt, praat en weet je met iedere song opnieuw te raken. Na meerdere keren luisteren komen de teksten in combinatie met soms krachtige beats weer anders binnen. Na een aantal live voorstellingen nam ze de elf songs uiteindelijk op. Een bijzondere album van een unieke zangeres.

JURYRAPPORT
Wende Snijders is als zangeres en componiste behept met een aangenaam soort rusteloosheid. Nederland leerde haar vijftien jaar geleden kennen als een artieste die met smaak en vakmanschap voortbouwde op de chansontraditie. In de jaren die volgden, zocht ze verder haar eigen weg waarbij zij bijna achteloos van het ene naar het andere genre huppelde. Pop, rock, dance en blues, haar stem bleek voor alles geschikt te zijn. Ze durfde zelfs een nieuwe draai aan klassieke muziek te geven. De Franse taal maakte ondertussen plaats voor het Engels en het Nederlands. Het knappe was dat ze haar publiek in haar overrompelende veelzijdigheid mee wist te nemen op die avontuurlijke muzikale ontdekkingstocht. Haar actuele album Mens kende een aanloop in de Nederlandse theaters en clubs, waarbij in muzikaal opzicht de nadruk lag op elektronica. ‘Mens’, de tournee die in 2017 begon, kreeg een jaar later dus vervolg in de vorm van het gelijknamige album. Tegen een smaakvol en ingetogen decor zingt Wende voor het eerst louter Nederlandstalige teksten. Ze schreef de meeste zelf, maar er zijn ook bijdragen van onder anderen Dimitri Verhulst. Voor de van Joost Zwagerman gekregen tekst voor het nummer Voor Alles kreeg ze vorig jaar al de Annie M.G. Schmidt prijs. Als geheel is ‘Mens’ het bewijs dat als Wende Snijders iets aanpakt het altijd iets bijzonders oplevert, vindt de jury. Het album is een voorlopig hoogtepunt in haar kleurrijke oeuvre, dat tegelijkertijd doet uitzien naar het vervolg.