Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nog even over Amanda Gorman en dat gedicht

De jonge poëet maakte grote indruk met The Hill We Climb. Amanda Gorman (22) kreeg er sinds de inauguratie online miljoenen volgers bij, omdat ze diepe indruk maakte met haar gedicht The Hill We Climb. Ze droeg het voor bij de inauguratie van Joe Biden als 46e president van de Verenigde Staten. N...

Nog even over Amanda Gorman en dat gedicht

De jonge poëet maakte grote indruk met The Hill We Climb.

Amanda Gorman (22) kreeg er sinds de inauguratie online miljoenen volgers bij, omdat ze diepe indruk maakte met haar gedicht The Hill We Climb. Ze droeg het voor bij de inauguratie van Joe Biden als 46e president van de Verenigde Staten.

Net als Biden heeft Gorman een spraakgebrek moeten overwinnen – Joe stotterde, Amanda had moeite met de r die ze als w uitsprak; lastig als je vaak 'poetry' moet zeggen. Toch lukte het met verve te spreken, met een prettig gevoel voor metrum en expressie, dat in de verte een beetje aan dat van Barack Obama deed denken.

Gorman is de eerste Nationale Jeugddichteres van de VS en zegt: "Ik schrijf al poezië zolang ik me kan herinneren. Laat ons zeggen vanaf mijn vierde of vijfde. Het was helemaal niet goed, maar ik werd er verliefd op."

Gorman Nationale Jeugddichteres

Op school werd ze aangemoedigd zich in de dichtkunst te bekwamen, op haar 16de werd ze uitgeroepen tot jeugddichteres in haar thuisstad, Los Angeles. In 2015 publiceerde Amanda haar eerste dichtbundel 'The one for whom food Is not enough' en in 2017 werd Gorman de eerste Nationale Jeugddichteres.