Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe verfilming van Jane Austen's Emma

Verwende Cupido in een prachtig gestylde kostuumfilm. Talloze malen verfilmd, dus deze weelderig uitgevoerde versie kan er ook nog wel bij: de nieuwe Emma, naar het boek van Jane Austen. Emma gaat over een goed bedoelende, maar tikje zelfzuchtige welgestelde jonge vrouw die zich in de 19de eeuw g...

Nieuwe verfilming van Jane Austen's Emma

Verwende Cupido in een prachtig gestylde kostuumfilm.

Talloze malen verfilmd, dus deze weelderig uitgevoerde versie kan er ook nog wel bij: de nieuwe Emma, naar het boek van Jane Austen. Emma gaat over een goed bedoelende, maar tikje zelfzuchtige welgestelde jonge vrouw die zich in de 19de eeuw gretig bemoeit met het liefdeleven van haar vrienden.

Emma wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy.

Moraal van het verhaal is je gelijke vinden en je happy end verdienen, maar dan op zijn Jane's, met een stevige dosis satire en verrukkelijke vileine opmerkingen.

Het verhaal – het was het laatste dat van de beroemde schrijver is gepubliceerd voor haar dood - ken je vermoedelijk al, maar het scenario blijft dichter bij het origineel van Austen dan eerder verfilmingen.

Alleen al de kostuums van Alexandra Byrne en de decors (een van de locaties is Chavenage House in Tetbury, waar Highgrove, het buitenhuis van Charles en Camilla staat) zijn reden om 'm te gaan zien.

Emma draait vanaf 27 februari 2020 in de bioscopen

Foto's © Focus Features

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in