Bevlogen fotograaf levert prachtige, fantasierijke beelden af.

Fijn dat kunst kijken gaan weer kan, binnen de coronabeperkingen. Galerie Persoon presenteert in samenwerking met de event decorateurs van Oogenlust – ze maken sprookjes met bloemen –  een overzichtstentoonstelling van fotografisch kunstenaar Hans Withoos.

De galerie toont zestig kleurrijke fotowerken met als primeur ook zijn nieuwste creaties. De expositie 'Photographic Paintings' is te bezoeken van 19 mei tot en met 11 juli 2020 op Domein Oogenlust in het Brabantse Eersel.   

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door hanswithoos (@hanswithoos) op

Hans Withoos is een romanticus en verhalenverteller met een grote fascinatie voor schoonheid in al haar aspecten. Zijn fotografische schilderijen zijn gelaagd en weerspiegelen een vervreemdende esthetiek. Het is alsof je naar een nieuwe oude meester kijkt, wat je ziet is tegelijk herkenbaar en vervreemdend.

De tentoonstelling laat een selectie uit verschillende series zien als 'Nocturnal Delight', 'Klimt’s Muses' en 'Lady with her Golden Toys'.

In de serie 'Withoos meets Withoos' herinterpreteert de fotograaf de schilderkunst van zijn verre voorvader Matthias Withoos (1627-1703) en combineert stillevens en stadsgezichten met eigen, surrealistische beelden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door hanswithoos (@hanswithoos) op

Hans Withoos (Son en Breugel, 1962) volgde een opleiding textielvormgeving en fotografie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Withoos fotografeert al dertig jaar, geniet internationale bekendheid en exposeert veelvuldig. De fotograaf heeft spraakmakend werk gemaakt voor modern balletgezelschap Introdans en Stichting Orange Babies.

Foto's (c) Hans Withoos 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in