Barokspektakel met Indiana Jones-vibes!

Feest voor de liefhebbers van theater én opera: tot 20 februari toert de Nederlandse Reisopera door het land met Händels Giulio Cesare in Egitto, een coproductie met Internationale Festspiele Göttingen. Regisseur en dirigent van dit barokspektakel is George Petrou.

Julius Caesar (Giulio Cesare) is in deze productie een avonturier uit de jaren twintig van de vorige eeuw, compleet met fedorahoed.

Article continues after the ad

Zoals zoveel archeologen in die tijd is hij op zoek naar de graftombe van een farao. Plotseling stuit hij op Cleopatra. Is zij een geest, een mummie?

George Petrou zegt over zijn concept: “It’s an adventure!” Barokopera’s zijn altijd al spektakelstukken en in deze versie wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Decors en kostuums laten een mix zien van het oude Egypte en de Roaring Twenties.

Petrou regisseert én dirigeert deze productie; een ongewone combinatie waar met deze internationaal gevierde barokexpert bewust voor is gekozen.

Speellijst:

za 29 jan: Parktheater Eindhoven, do 3 feb: Theater aan ’t Vrijthof, Maastricht, za 5 feb: Orpheus, Apeldoorn, do 10 feb: De Spiegel, Zwolle, do 17 feb: Stadsschouwburg Utrecht, za 19 feb: Theater Carré, Amsterdam, zo 20 feb: Amare, Den Haag.

De doorstart was even improviseren na de versoepelingen, goed om te weten is dat de aanvangstijd is vervroegd naar 18.00 uur. Kijk voor tickets op de sites van de betreffende theaters.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in