Mooie opening van het seizoen met een 'double bill'.

NDT 1 opent seizoen 2021/2022 met Skin of the Mind. Het programma bestaat uit twee werken: een uitgebreidere versie van Bedroom Folk (foto boven) van Sharon Eyal & Gai Behar en een wereldpremière van Alan Lucien Øyen.

Voor internationaal topgezelschap Nederlands Dans Theater (NDT) vormt de expressie van het lichaam de kern van het werk. Seizoen 2021-2022 draagt daarom de naam The Poetic Body. Het programma brengt een diversiteit aan ideeën, culturen en benaderingen.

Article continues after the ad

De gemeenschappelijke noemer is het verleggen van de grenzen van poëtische, lichamelijke expressie. Daarbij richt het zich op nieuwe en diverse stemmen, met bijzondere aandacht voor vrouwelijke choreografen. Alle voorstellingen vinden plaats in het gloednieuwe Amare op het Spuiplein in Den Haag.

Skin of the Mind

Skin of the Mind door NDT 1 presenteert een wereldpremière van de Noorse choreograaf Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap. Sinds 2013 is Alan artist in residence bij de Noorse Nationale Opera en Ballet, waar hij de ruimte en vrijheid krijgt voor zichzelf en zijn gezelschap winter guests om grensverleggende voorstellingen te maken.

Of het nu dans, theater of film is, zijn wereldwijd geprezen werken hebben een emotionele en dramatische drive. Zijn choreografische taal is complex en technisch uitdagend. De werken zijn gebaseerd op ervaringen uit het echte leven, waarbij materiaal wordt gebruikt uit interacties met vreemden, persoonlijke anekdotes en verwijzingen naar de popcultuur.

Bedroom Folk

De tweede creatie in Skin of the Mind is de terugkeer van het veelgeprezen, opwindende Bedroom Folk (2015) van het Israëlische choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar, een belangrijk werk in het oeuvre van NDT dat in een uitgebreide versie met een grotere cast wordt gepresenteerd.

Tickets voor Skin of the Mind, van 23 september t/m 9 oktober in het nieuwe Haagse onderkomen Amare, zijn te koop via de website van Nederlands Dans Theater.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in