Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

NDT streamt wereldpremière van dansfilm Mist

Dromerig en etherisch, geïnspireerd door wind en zee. Voor wie snakt naar weer eens genieten van ballet: morgen (6 januari 2022) is als stream de wereldpremière van de dansfilm Mist van Damien Jalet met de dansers van NDT 1 te zien. Lage Landen Mist is een multidisciplinaire dansfilm van de Frans...

NDT streamt wereldpremière van dansfilm Mist

Dromerig en etherisch, geïnspireerd door wind en zee.

Voor wie snakt naar weer eens genieten van ballet: morgen (6 januari 2022) is als stream de wereldpremière van de dansfilm Mist van Damien Jalet met de dansers van NDT 1 te zien.

Lage Landen

Mist is een multidisciplinaire dansfilm van de Frans-Belgische choreograaf Damien Jalet (1976), geïnspireerd op de mistbanken die vaak in het Nederlandse landschap te vinden zijn.

De constante aanwezigheid van wind en zee en het feit dat een groot deel van Nederland onder zeeniveau ligt, dienden als belangrijkste inspiratiebronnen voor de maker.

Prachtige beelden

Mist markeert de derde samenwerking van Jalet met de Japanse beeldend kunstenaar Kohei Nawa, na hun internationaal geprezen stukken Vessel en Planet (Wanderer).

Het werk, op de grens van realiteit en luchtspiegeling, verbindt lichamelijkheid met de dynamiek van verdampend, condenserend en vallend water.

Voor deze creatie werkt Jalet ook samen met choreograaf Aimilios Arapoglou, componist Fennesz, lichtontwerper Urs Schonebaum en kostuumontwerper Sruli Recht.

Naast de vertoningen op 6 januari is de film op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari nog vier keer te zien als stream via ndt.nl.

Foto's © Rahi Rezvani

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in