Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nationale Opera opent het theaterseizoen met Carmen

Verleidster Carmen wil uiteindelijk vooral vrij zijn. Het nieuwe theaterseizoen lonkt aan de horizon en het belooft een bijzondere editie te worden, omdat de theaters en schouwburgen weer op vol vermogen hebben kunnen programmeren. Om je te kunnen verzekeren van goede plaatsen om al dat moois, gr...

Nationale Opera opent het theaterseizoen met Carmen

Verleidster Carmen wil uiteindelijk vooral vrij zijn.

Het nieuwe theaterseizoen lonkt aan de horizon en het belooft een bijzondere editie te worden, omdat de theaters en schouwburgen weer op vol vermogen hebben kunnen programmeren. Om je te kunnen verzekeren van goede plaatsen om al dat moois, grappigs, aangrijpends en ontroerends te zien, tippen we alvast wat voorstellingen. Vandaag: de seizoensopening van de Nationale Opera.

Carmen moet het streven naar haar vrijheid uiteindelijk met de dood bekopen

Op 3 september opent De Nationale Opera het nieuwe theaterseizoen met de geliefde klassieker Carmen van Georges Bizet. Carmen is verleidster en femme fatale bij uitstek. Ze brengt het hoofd van Don José op hol, maar ze moet het streven naar haar vrijheid uiteindelijk met de dood bekopen. Weg van de clichés zet regisseur Robert Carsen met zijn enscenering van de opera neer waarin niet de kitsch, maar de kern van de Spaanse ziel centraal staat.

© Dario Acosta

De titelrol wordt gespeeld door J'Nai Bridges, een van de meest gevraagde Carmens van dit moment, en haar tegenspeler is de Franse tenor Stanislas de Barbeyrac. De jonge Canadese dirigent Jordan de Souza maakt met Carmen zijn debuut bij De Nationale Opera. Het moment van de fatale messteek aan het einde van de opera wordt gadegeslagen door maar liefst 400 personen die zich in de 'arena' op het toneel hebben verzameld.

Voor tickets kun je terecht bij de Nationale Opera.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in