Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nationaal Ballet presenteert Spring Special

Solisten kiezen hun favoriete choreografie! Om het voorjaar te vieren presenteert Het Nationale Ballet een vrolijke en feestelijke ‘Spring Special’. Een intiem en buitengewoon veelzijdig duettenprogramma waarin de nadruk ligt op zowel de virtuositeit als de eigen persoonlijkheid van de eerste en ...

Nationaal Ballet presenteert Spring Special

Solisten kiezen hun favoriete choreografie!

Om het voorjaar te vieren presenteert Het Nationale Ballet een vrolijke en feestelijke ‘Spring Special’. Een intiem en buitengewoon veelzijdig duettenprogramma waarin de nadruk ligt op zowel de virtuositeit als de eigen persoonlijkheid van de eerste en voor een deel ook tweede solisten van het gezelschap.

In overleg met artistiek directeur Ted Brandsen hebben alle eerste solisten voor deze Spring Special een keuze gemaakt uit het omvangrijke balletrepertoire.

Met als resultaat een enorme variatie aan choreografieën: van delen uit beroemde negentiende-eeuwse klassiekers tot een opwindende wereldpremière van de Braziliaanse choreograaf Juliano Nunes, met wie eerste soliste Anna Ol vlak voor het uitbreken van de coronapandemie begonnen was te repeteren.

De Spring Special opent met de levenslustige Pas de quatre uit het op en top romantische negentiende-eeuwse Giselle. Uit hetzelfde ballet ziet u de ontroerende pas de deux uit de tweede akte. Ook staat het huwelijksduet van prinses Aurora en prins Florimund op het programma, uit de derde akte van The Sleeping Beauty, op de betoverende muziek van Tsjaikovski.

Nieuw voor Het Nationale Ballet is de Talisman Pas de Deux, in 1955 gecreëerd door de Rus Pjotr Goesev in de typische virtuoze, bravoura-Sovjetstijl – met veel krachtige, hoge sprongen voor de man – en vrijelijk geïnspireerd op Petipa’s avondvullende ballet Le Talisman uit 1889. De livestream zal plaatsvinden op 5 april om 15:00.  Ook kunt u een kaartje kopen voor de herhaling op 10 april om 20:15.

Het programma is eerder live gedanst, die stream is op zaterdag 10 april 2021 nogmaals te zien om 20:15. Een kaartje kost € 12,50

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in