Te zien is ook werk van Bas Kosters
Te zien is ook werk van Bas Kosters

Alleen al de titel van deze tentoonstelling!

'Naar de gallemiezen gaan' is Bargoens voor 'kapotgaan' of 'in de problemen zitten'. Het is een uitdrukking die je niet snel associeert, maar die op een of andere manier uitstekend past bij de rauwe en rebelse cultuur van de Amsterdamse kunstscène.  

In 'Naar de Gallemiezen: An Amsterdam Love Story' worden vanuit alle kunstdisciplines de uitersten bij elkaar gebracht. Het levert een unieke mengelmoes op van gepassioneerde rebellie, doordachte filosofieën, samenwerkingen en samenzweringen. Maar ook de originele en karakteristieke liefdesverklaringen voor en over onze stad Amsterdam.

Toepasselijke beelden van Herman Brood, gemaakt door zijn 'hoffotograaf' Gerard Wessel, politiek kritisch stencilwerk van Hugo Kaagman, kleurrijke werken van modeontwerper Bas Kosters en dynamische composities van Fabrice Hünd. Maar ook rebels graffiti werk van Pengo en HIGH, Again, Mickey en Jake. De lijst is lang, veelzijdig en de getoonde werken zullen voor menig Amsterdammer vol staan met herinneringen en bevestigingen dat men uit liefde voor de stad, bereid is om erg ver te gaan.

Article continues after the ad

Naar de Gallemiezen, an Amsterdam Love Story is te zien en te beleven tot 31 januari 2022 in de art’otel gallery, Prins Hendrikkade 33, Amsterdam. Het bezoeken van de expositie vindt plaats onder de geldende regels van het RIVM.

Foto (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in