We kunnen er nu even niet heen maar als straks de musea weer open gaan, zijn er vast weer genoeg tentoonstellingen die jouw kunstminnend hart kunnen bekoren. Helemaal als je de komende maanden slim spendeert en de lockdown-avonden inzet om je te verdiepen in de kunstgeschiedenis.

Een museumbezoek levert je altijd iets op. Want je leert óf je wordt geïnspireerd. Maar zou het niet nog veel interessanter worden als je meer afweet van de kunstgeschiedenis? Wij denken van wel. Want hoe meer je weet, hoe leuker het wordt.

Verbanden leggen
Binnen de kunstwereld kennen we meerdere belangrijke stijlen en stromingen met daarbinnen nog weer vele substromingen. Sommige gedefinieerd door kunstenaars, andere door historici en weer andere zijn onderdeel van een grotere beweging die de kunst ontstijgt. Ken je eenmaal de belangrijkste kenmerken en kunstenaar van een specifieke stroming, dan kun je eerder verbanden leggen. En dan wordt het interessant…

Periodes herkennen
De renaissance, de 19e eeuw, neoclassicisme en romantiek. Weet jij wanneer welke periode begon en eindigde? En wat de belangrijkste werken zijn uit deze periodes? Vrije Academie-directeur Peter van Duinen geeft na jaren weer een lange collegereeks over kunstgeschiedenis van oudheid tot nu. Met spannende verhalen en opmerkelijke feiten loodst hij je met het grootste gemak door de geschiedenis van de kunst. Zodat jij na afloop met hetzelfde gemak periodes herkent.

Kennismaken met de belangrijkste werken
De Nachtwacht en de Mona Lisa herkennen kan iedereen. Het Laatste Oordeel van Michelangelo Buonarroti lukt je waarschijnlijk ook nog wel. Maar als je geen gedegen achtergrond in de kunstgeschiedenis hebt, wordt het voor de iets minder bekende of nieuwere werken al gauw lastig er een naam op te plakken. In de colleges kunstgeschiedenis van de Vrije Academie leer je alles over beroemde werken uit de oudheid, maar ook over bijvoorbeeld Rem Koolhaas en Ai Weiwei.

Besteed je tijd nuttig
Lockdown of niet, bij de Vrije Academie kun je blijven leren. Op je eigen tempo tijdens een on-demand cursus of wekelijks live via Zoom in groepsverband. De on-demand cursus Kunstgeschiedenis bestaat uit veertig korte lessen verdeeld over tien overzichtelijke thema's. Je kijkt wanneer je wilt en zo lang als je wilt. Luister je liever live naar de verhalen van een enthousiaste kunsthistoricus, volg dan de collegereeks over kunstgeschiedenis van oudheid tot nu. Van de Grieken tot de Mona Lisa en van Koolhaas tot Banksy, je leert de spannendste verhalen en opmerkelijke feiten. Tót 23 januari boek je met hoge korting.

Ga voor meer informatie naar vrijeacademie.nl