Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Muziek, oerbeesten, rokende croissants en woelgeesten - waar wil je eens heen?

Culturele highlights voor de komende dagen, geselecteerd door de redactie!  Wat valt er eens te beleven aan kunst, cultuur en muziek de komende weken? De redactie Nouveau selecteerde de highlights voor je! Zomerprogramma Singer Laren De beeldentuin vormt deze zomer het stralende middelpunt van Si...

Muziek, oerbeesten, rokende croissants en woelgeesten - waar wil je eens heen?

Culturele highlights voor de komende dagen, geselecteerd door de redactie! 

Wat valt er eens te beleven aan kunst, cultuur en muziek de komende weken? De redactie Nouveau selecteerde de highlights voor je!

Zomerprogramma Singer Laren

De beeldentuin vormt deze zomer het stralende middelpunt van Singer Laren. De kleurrijke planten en de beelden zijn het decor voor klassieke- en jazzconcerten, cabaret, toneel, rondleidingen en bijzondere kunstdiners.

In het museum is naast ‘Sluijters en de modernen. Collectie Nardinc’ de zomerse tentoonstelling 'Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon' te zien.

Kijk voor het hele zomerprogramma op Singer Laren.

Hugo Claus – De Duizendpotige Woelgeest

Hugo Claus staat bij het grote publiek vooral bekend als schrijver en dichter. Weinigen weten echter dat hij een begenadigd dubbeltalent was. Gedurende zijn hele carrière heeft hij beeldend werk gemaakt. Deze tentoonstelling met ruim 100 tekeningen, aquarellen, collages en gouaches geeft een representatief overzicht van dit beeldend oeuvre.

‘Als ik slim was geweest, was ik schilder gebleven’, zegt Claus later in zijn leven. ‘Ik was toen namelijk volwaardig lid van de Cobragroep, waaruit later onder meer Karel Appel en Corneille zijn opgestaan. Achteraf is gebleken dat zij meer hebben verdiend met schilderen dan ik met schrijven’.

Simonis & Buunk Kunsthandel, tot en met 4 juni 2022

Antony Gormley – Ground

In de zomer van 2022 neemt de wereldberoemde Britse kunstenaar Antony Gormley (1950) het museum en landgoed van Voorlinden over.

Met zijn sculpturen, installaties en kunst in de openbare ruimte onderzoekt Gormley de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen. De overzichtstentoonstelling Ground overloopt zijn omvangrijke oeuvre, van zijn loden sculpturen uit de jaren ’80 tot zijn meest recente installaties.

Museum Voorlinden, van 26 mei tot en met 25 september 2022.

Van Oerbeest tot rokende croissant 

Onder de titel Van Oerbeest tot rokende croissant laat het Stedelijk Museum Schiedam bijna vijftig aanwinsten zien naast ‘oude bekenden’ uit de collectie, waaronder werk van Karel Appel en Jan Schoonhoven.

Sinds de jaren vijftig richt het museum zich op ‘thans levende beeldende kunstenaars’ in Nederland. Dat was destijds een gedurfde stap. Het gaat tenslotte om kunstenaars die nog volop aan de weg timmeren en niet om werk van gevestigde namen. ‘In deze tentoonstelling zie je de oogst van de afgelopen drie jaar verzamelen’, zegt museumdirecteur Anne de Haij. ‘De kunstwerken komen vaak vers uit het atelier. Een aantal is nu voor het eerst te zien. Dat maakt het extra feestelijk dat we deze presentatie na de lange renovatie kunnen tonen.’

Stedelijk Museum Schiedam, tot en met 26 juni 2022

Oranjewoud Festival

De 10de editie van het Oranjewoud Festival komt eraan. Dit klassieke muziekfestival heeft drie programmalijnen: Comfort - puur genieten, Expedition - wonderbaarlijke ervaringen en Play - vrolijk en ongedwongen.

Oranjewoud Festival, 3 t/m 6 juni 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in