De voorstelling blijft een ongekend fenomeen.

Soms voelt het alsof iedereen in Nederland de musical Soldaat van Oranje inmiddels wel moet hebben gezien, maar de belangstelling blijft onverminderd groot.

De elfde verjaardag van de voorstelling is dan ook gevierd met een verlenging. Soldaat van Oranje is in ieder geval te zien tot en met maart 2020 in de Theater Hangaar in Katwijk.

Article continues after the ad

De musical blijkt niet alleen nog altijd meerdere generaties te boeien en een zinvolle geschiedenisles te vertellen aan mensen die daar misschien niet zo in geïnteresseerd zijn, het is inmiddels ook een kweekvijver voor talent dat er uren heeft mogen maken. Heel verrassend is de verlenging dan ook niet.

Soldaat van Oranje - De Musical, gebaseerd op het oorlogsverhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden, heeft al meer dan 3,1 miljoen bezoekers ontvangen. Eind augustus werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs voor favoriete originele Nederlandse musical aller tijden.

Voor meer informatie en tickets: Soldaat van Oranje – De Musical

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in