Elf musea halen alles uit de kast!

De versoepelingen kwamen net te laat om Museumnacht Leiden 2021 live door te laten gaan, maar daar hebben ze iets op gevonden. Op  zaterdag 5 juni 2021 vindt de dertiende editie van de Museumnacht Leiden online plaats, voor een nieuwe perspectief op kunst en cultuur, gewoon bij je thuis.

De elf deelnemende musea hebben alles uit de kast gehaald om een spetterende act neer te zetten op het online evenement van aanstaande zaterdag. Tijdens de muziektheatervoorstelling ‘GROEI!’ word je bijvoorbeeld meegenomen op een meeslepende audiovisuele trip waarin je allerlei aspecten van groei krijgt te zien, te horen en te voelen.

De streams worden live uitgezonden vanuit de Wibar, het Rijksmuseum van Oudheden en het Rijksmuseum Boerhaave

Naast deze acts zijn er ook een aantal muzikale intermezzo’s gepland in samenwerking met de Gebroeders Nobel en dansgroep Tribes. De avond zal beginnen om 20.00 op het online platform van de Leidse Burcht. In deze online omgeving zijn drie streams beschikbaar. De streams worden live uitgezonden vanuit de Wibar, het Rijksmuseum van Oudheden en het Rijksmuseum Boerhaave en beschikken elk over een eigen presentator en programma. Hier zie je wat waar te zien is: 

Article continues after the ad

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in