'Ze hebben op me in moeten praten om Mr. Big weer te spelen.'

Als het aankomt op grote tv-romances met ups en downs waar de kijker jarenlang mee kon meeleven, komen er altijd dezelfde bovendrijven: Leonard en Penny in The Big Bang Theory, Ross en Rachel in Friends en natuurlijk die van Mr. Big en Carrie Bradshaw in Sex and the City (SATC).

Mr. Big – we kwamen er pas in de laatste aflevering achter dat hij John James Preston heet – dook op in de eerste aflevering van de serie als de knappe onbekende man die Carrie helpt de inhoud van haar tasje (louter condooms en cosmetica) bij elkaar te rapen.

Article continues after the ad

Hij is de ultieme Manhattan Man: rijk, machtig, bindingsbang, vage baan in de financiële wereld, weinig tot geen vrienden en iemand die anderen emotioneel op afstand houdt.  

Voor een generatie werd Mr. Big het voorbeeld van 'een pakkenman'.

Mr. Big duikt ook op in And Just Like That (AJLT), de doorstart van de serie die momenteel wordt gefilmd en blijkt privé zo'n beetje het tegenovergestelde te zijn van zijn SATC alter ego.

Noth (66) is getrouwd met Kara Wilson (39) die hij in 2002 leerde kennen toen ze werkte in The Cutting Room, een bar in New York waar hij mede-eigenaar van is. Ze trouwden in 2012 op Hawaii en hebben samen zoons Orion (13) en Keats (13 maanden).

Het gezin woont in Sherman Oaks, een rustige wijk van Los Angeles en heeft een zomerhuis in The Berkshires in Massachusetts.

Over zijn privéleven spreekt hij zelden: "In deze business is privacy zo kostbaar. Ik begrijp het nooit, als sommige mensen leeglopen in de media."

Chris heeft naast zijn carrière als acteur (Law & Order, The Good Wife) zoals gezegd wat zakelijke ondernemingen, waaronder een luxe drankmerk Ambhar Tequila.

Over zijn rol als Mr Big zegt hij: "Op dat punt in mijn leven was het fijn om zeker te zijn van een baan en tegelijk tijd te hebben voor mijn zoontje en om andere creatieve dingen te doen."

En over de doorstart: "Ze hebben wel op me in moeten praten, want ik was van mening dat er weinig uitdaging meer in het personage zat. Maar toen ik het script las, werd ik toch enthousiast. En dat heb ik nodig, als motivatie om even niet bij mijn gezin te zijn. Want mijn vrouw en kinderen gaan voor alles."

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in