Een schilderij zegt vaak zoveel meer dan een foto.

Nog even geduld, de heropening van musea komt in zicht, alle hoop is op mei gevestigd. Dat maakt de huidige Nationale Museumweek een beetje anders dan anders: alle musea tonen online de pronkstukken uit hun tentoonstellingen en collecties.

Voor Kunsthal KAdE in Amersfoort zijn dat de installaties van de Deense kunstenaar Jeppe Hein te zien. Zijn levensgrote werk Mobile Mobile is voor het eerst in een museale omgeving te bewonderen.

Article continues after the ad

De mobile van spiegels komt in beweging door een hometrainer, waardoor de ervaring van de ruimte continu verandert. ‘Ik wil mensen inspireren om naar zichzelf te kijken en zich af te vragen ‘Wie ben ik?’ en ‘Waar ga ik heen?' aldus Hein.

Ook de moeite waard om even te checken: de geweldige zelfportretten die zijn ingestuurd voor de Selfie Challenge van Kunsthal KAdE. De Selfie Challenge vond plaats in het kader van de tentoonstelling Mirror Mirror en specifiek het werk van deelnemend kunstenaar Tanja Ritterbex. Ritterbex maakte een jaar lang elke dag een selfie en daarvan weer een schilderij. We nodigden iedereen uit ook van een selfie een zelfportret te maken; de vele inzendingen zijn veelzijdig en van hoge kwaliteit.

Dit zijn de winnaars…

…maar ook de rest is de moeite waard om even te checken op Kunsthal KAdE

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in